Juli 2021

Een hele lange tijd zonder bijgewerkt blog. Wat een roerig heb ik als imker achter de rug. Vorig jaar ineens een allergische reactie. En dan?
Nou gewoon lekker doorgaan dacht ik, maar wat viel het uiteindelijk toch tegen. Wat me eerst zo'n plezier gaf, gaf me nu angst en stress. Waar ik voorheen een paar keer per week even een kwartier naar de bijen zat te kijken hoe ze af en aan vlogen, stond ik nu minstens 5 meter met een lijf vol spanning. De kasten gingen niet meer open zonder een paar extra handen hulp. Na veel doorzetten staan we hier toch weer.

Na een nat en koud voorjaar is er een klein beetje honing beschikbaar. Zoals altijd mogen de bijen houden wat ze zelf nodig hebben, dat was dit voorjaar alle nectar die binnenkwam. En toen de kastanje eindelijk bloeide en de eerste voorjaarsbloemen opkwamen hadden de bijen alle stuifmeel en nectar nodig. Uiteindelijk bloeide dan toch de linde en kon ik uit 1 kast een aantal ramen uithalen om honing te slingeren. Deze honing is in een hele beperkte oplage lokaal beschikbaar.

De honing van dit seizoen is een smakelijk mengsel van alles wat tussen april en juli heeft gebloeid. De boventoon wordt gevoerd door de linde wat een heerlijke frisse smaak geeft aan deze verder hele zoete honing.