Mei 2020 - 4

Wereldbijendag... voor mij is elke bijen dag.

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan ze denk. Zijn er voldoende bloeiende planten, moeten de kasten worden vastgezet als het stormt, staan de kasten niet in de volle zon/te warm.

Maar afgelopen zondag ging het ineens om mij na een bijensteek. Lag ik plots aan een infuus in ziekenhuis en vroeg ik me niet zozeer af hoe het met hun ging maar of ik wel kan doorgaan met deze hobby. Deze bijensteek gaf een stevige allergische reactie en was voldoende om flink te schrikken, een volgende is mogelijk nog erger.
De oplossing is een lang traject met veel injecties met bijengif. En dan is de vraag of het bijenhouden zo’n langdurig en intensief traject wel waard is.... maar ook als ik niet imker heb ik nog steeds een moestuin met snijbloemen en is het oplopen van een bijensteek niet uitgesloten. Of ik zal maar even lekker tijdens een picknick niets vermoedend met mijn blote voeten op een bij stappen.
Het besluit is dus genomen om een desensibilisatie oftewel immunotherapie traject in te gaan. De bijen kunnen blijven en voorlopig zal ik nog voorzichtiger moeten zijn totdat de immunotherapie aanslaat.